ICA Maxi Gnista

ICA Gruppen AB


Med 2 400 egna och handlarägda butiker på fem geografiska marknader är ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag där dagligvaror utgör kärnan i verksamheten. Huvuduppdraget för ICA Gruppen är vidareutveckling av ICA och ICA-relaterade verksamheter. I grunden handlar det om att nyttja samverkan i kombination med lokal anpassning. Så nära våra kunder som möjligt. Och med en tydlig vision - att göra varje dag lite enklare.

Uppsala

Butikschef ICA Maxi Gnista

Stormarknaden i Gnista öppnades i oktober 2014 och är nu en snabbt växande stormarknad. Befolkningen ökar kraftigt i butikens närområde och ligger vid ett av Uppsalas bästa trafiklägen vid södra infarten till Uppsala. Vi är nu över 100 medarbetare och organisationen växer ständigt.

Då vår nuvarande butikschef har ambition att bli egen ICA-handlare söker vi nu dennes ersättare. Är du en erfaren, driven ledare med stort engagemang som också har siktet inställt att bli egen ICA-handlare? Då är jobbet här det perfekta karriärsvalet för dig!

Om jobbet:

Som butikschef arbetar du tätt tillsammans med ställföreträdande butikschef, personalchef och ledningsgrupp för att driva och utveckla verksamheten i enlighet med företagets vision, budget och värderingar. ICA Maxi Gnista har en kraftigt positiv försäljningstrend och din främsta uppgift kommer att vara att stötta och vägleda ledningsgruppen i deras ledarskap och operativa driftsfrågor. 

I rollen ingår att säkra driften för hela butiken. Du har stort försäljnings och resultatansvar och ansvarar samtidigt för att hela butiken jobbar strukturerat med vår affärsplan och lever upp till affärsidén och kundernas förväntan. Det innebär också att se till att vi följer våra och profilens pris & sortiments riktlinjer samt att leda och utveckla butiken såväl strategiskt som operativt. En viktig del i arbetet är att skapa vinnande team med fullständigt självgående medarbetare och en inspirerande atmosfär.

Exempel på ansvarsområden

  • Övergripande ansvar för hela butiken och alla medarbetare
  • Leda och utveckla och sätta mål tillsammans med ledningsgruppen och på ett konstruktivt sätt följa upp dessa
  • Ansvar för butikens försäljning och resultat
  • Optimering av butikens drift med ansvar för att rutiner följs och utvecklas
  • Budgetarbete och uppföljning av nyckeltal
  • Affärsplansarbete
  • Ansvarar för butiken marknadsföring

Din profil:

Initiativrik, handlingskraftig, självständig och energigivande är ord som sammanfattar dig bra. Du vet att du är en skicklig kommunikatör och en ledare med naturlig pondus och har öga för detaljer. Du är trygg i ditt ledarskap, vågar ta plats samtidigt som du är lyhörd och lyssnar och får människor att växa. Du kännetecknas av ditt starka engagemang, din utpräglade entreprenörsådra och ditt sätt att fatta beslut och styra verksamheten med utgångspunkt i enkelhet. Du är en sann lagspelare utan prestige och du brinner verkligen för att inspirera, motivera, driva utvecklingsarbete och bygga team. Du tycker om att vara närvarande, fånga upp de dagliga utmaningar som uppstår i en pulserande miljö samtidigt som du är duktig på att strukturera, prioritera, delegera och analysera. Du brinner för kundservice, butiksdrift och tycker om att stå i centrum. Självklart är du tydligt fokuserad på försäljning och du drivs av att skapa god lönsamhet genom målstyrning och kostnadskontroll.

Kvalifikationer:

För att vara en kandidat till den här tjänsten krävs att du har flera års erfarenhet av arbete i ledande befattning i en större organisation, du ska ha haft ett större chefsansvar och vara van vid att leda genom andra. Vi ser gärna sökande från dagligvaruhandeln där du haft resultatansvar för hel butik eller flera olika avdelningar och är kunnig inom försäljningsområdet färskvaror. Meriterande för befattningen är genomförda branschutbildningar såsom BLU -ICAs butiksledarutbildning, eller motsvarande likvärdig utbildning inom ledarskap och handelsmannaskap.

Anställningen är en heltidsanställning med start enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna butikschef Andreas Carlsson 018-8888602. Du ansöker via länken i denna annons – varmt välkommen med din ansökan.  

 

 

Län:
Uppsala
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-09-30
Tillträde:
löpande
Arbetsplats/placeringsort:
Uppsala
Kontaktpersoner:
Robin Carlstrand
Företagets hemsida:
http://www.maxignistauppsala.se